Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

Nyílt titoknak számít, hogy a mai ’30-as, ’40-es korosztálynak és a még fiatalabbaknak már nem lesz számottevő állami nyugdíja a társadalom rohamos elöregedése miatt. Az öngondoskodás tehát nagyon fontos, ezt egyre több fórumon hangsúlyozzák, sokan mégsem hajlandóak meghallani. Már havi kis összeggel is érdemes lehet elindítani egy nyugdíjbiztosítást, a havi befizetéseket lehetőség szerint folyamatosan növelve, így hosszú távon egy megfelelő védőháló építhető fel a nyugdíjas évekre, melyet ráadásul az állam is támogat a befizetett összeg után adójóváírással. Ezek a termékek különösen azoknak ajánlottak, akik egyébként nehezen tudják megállni, hogy a megtakarított vagyonukhoz idő előtt hozzányúljanak, vagy éppen a rendszeres megtakarítási fegyelem okoz gondot.

Nyugdíjbiztosítás

Az állam az évente megtakarított összeg 20%-át, de maximum 130.000 Ft-ot visszaigényelhetővé teszi a befizetett személyi jövedelemadó terhére, ilyen módon plusz bevételhez lehet jutni a nyugdíjbiztosítás által egyébként is nyújtott hozamon felül.

Nyugdíjbiztosításra van szükséged? Lépj kapcsolatba velem elérhetőségeim bármelyikén és garantáltan az igényeidnek legmegfelelőbb megoldást fogod kapni!