Sajnos sokan (statisztikák szerint a magyar lakosság bő harmada) került már pénzügyi zavarba, amit ilyen-olyan cégektől felvett gyorskölcsönnel, személyi hitellel tudtak csak áthidalni. A régebben (4-5 éve) felvett ilyen hitelek THM-je akár a 30%-ot is meghaladta. A korábbi magas kamatokat azonban tönkretette egy rendelet, ami szerint a jegybanki alapkamatnál maximum 24 százalékponttal lehet magasabb a hitelek kamata. Ebben azonban nincsenek benne azok a büntetőkamatok, amik akkor fizetendőek, ha a kedves ügyfél akár csak egyszer is megcsúszik a törlesztéssel. Ekkor egyes cégek akár 25%!!! késedelmi kamatot is felszámolnak, nem beszélve a „behajtás” költségeit, felszólítási díjakat, személyes felkeresés díját, stb…
Ilyen környezetben nem csoda, hogy az amúgy is nehéz helyzetben lévő adósok olyan negatív spirálba kerülnek, amiből nehéz kikerülni. Sokan ilyenkor egy másik hitelből finanszírozzák az előző hitel törlesztőrészleteinek visszafizetését, ami azonban csak tüneti kezelés és még mélyebbre ránt az adósságcsapdában.

Ilyen esetekben jöhet jól az adósságrendező kölcsön, aminek főbb jellemzői:

– hitelösszeg 400.000-9.900.000 Ft
– Akár 100% külső hitel kiváltására is felhasználható
– Hitelkiváltás mellett más hitelcél is megvalósítható a termék
segítségével
– Kamat: 6,5%-19,50% (2020.12.31-ig THM 5,9%)
– Folyósítási díj: 1%
– Bevonható hitelek száma: maximum 8 db
– Utalás maximum 2 részletben.

A kölcsön feltételei:

– Nem lehet elmaradás semmilyen banknál
– Külsős hitelek megszüntetéséről igazolás szükséges 30 napon belül
– KHR ellenőrzése kötelező
– 1 havi folyószámla kivonat kötelező az igényléshez
– Fedezethiányos folyószámlát és túllépett hitelkeretet nem lehet bevonni
– Csak Cetelem hitelkártya kiváltásra nem lehetséges a hitelkiváltó kölcsön igénylése

Az adósságrendezésbe bevonható hitelek típusai:

– Áruhitel
– Folyószámlahitel
– Jelzáloghitel
– Forint alapú személyi kölcsön
– Deviza alapú személyi kölcsön
– Autó hitel
– Hitelkártya

A személyi hitel a legtöbb embernek nem való, mert nem nyújt valódi megoldást. Ha azonban már van, és komoly a baj, érdemes lehet ezen az opción is elgondolkodni.

Ha ingyenes hitelszakértőre, illetve ügyintézésre van szükséged, vagy biztosítást, esetleg napelemrendszert, hőszivattyút szeretnél, várom megkeresésed a „Kapcsolat” menüpontban, Facebookon a „Hiteltszeretnék” oldalamon, emailben a janos.fekete@hiteltszeretnek.hu címen vagy a +36 70 436-6654 telefonszámon.