Az év utolsó napjára is érkezett jó hír, ami többeket érint és a 12.29-i Közlönyben jelent meg.

Ennek a módosításnak az értelmében az eredeti 2021.01.01 dátum helyett 2021. június 30-ig van idő a használatbavételi engedélyhez szükséges munkálatok elvégzésére és a használatbavételi engedély iránti kérelem benyújtására. Ezzel fél évet nyertek az érintettek, ami mind őket, mind az -év végén a korábbi szabály miatt igencsak leterhelt- építési hatóságokat egy kis lélegzethez juttatja.

A módosítás különösen azon esetekben jön jól, ahol akár családi ház építése akár társasház építése esetén még nem tudták megkérni a használatbavételi engedélyt 2020 december 31-el bezárólag (mert még nem áll olyan készültségi fokon az építkezés), viszont nem is a szigorúbb (25% helyben termelt megújuló) energiakövetelményekkel tervezték az épületet. Több esetben már hónapokkal / évekkel ezelőtt megkötötték az ügyfelek a hitelszerződést is a bankjukkal, számítva arra, hogy a kivitelező ígérete szerint 2020 december 31-ig elkészül az ingatlan és benyújtják a használatbavételi engedély iránti kérelmet. Olyan eset is előfordulhatott volna a módosítás nélkül, hogy -bár még 2020-ban beadta a kivitelező a kérelmet- de az valamilyen hiányosság miatt elutasításra került volna, az újbóli igénylés pedig a megváltozott követelményeknek köszönhetően már nem lett volna lehetséges.

(Hivatkozás: Az innovációért és technológiáért felelős miniszter 57/2020. (XII. 29.) ITM rendelete az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet módosításáról)

Tudtad, hogy nem minden banknál ér ugyanannyit a pénzed?

Az egyes bankok bírálati gyakorlata teljesen eltér egymástól, ezért mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulnod, hogy a legtöbbet hozhasd ki a pénzedből!

Naprakészen ismerem az összes bank ajánlatát, szakértelemmel állítom össze az igénylő csomagot, prezentálva a három legkedvezőbb ajánlatot számodra, amelyekből Te választhatod ki a neked legmegfelelőbbet! Én pedig végig fogom a kezed a teljes hitelügyintézési folyamat alatt!

Ha engem választasz, extra kedvezményekben lehet részed, és zöldfolyosós ügyintézést biztosítok a legtöbb banknál, profi, kipróbált ügyintézői csapattal!

Ügyintézői szolgáltatásom számodra a kapcsolatfelvételtől a hitelfolyósításig 100%-ban ingyenes!

Kérj most ingyenes hitelügyintézést az alábbi gombra kattintva: