Alábbi blogcikkünkben segítünk, hogy lehet a KHR státuszt (leánykori nevén: BAR lista) otthonról, pár kattintással egyszerűen lekérni. Mostantól nincs szükség az eddigi hosszadalmas procedúrákra, postai lekérdezésekre vagy pedig bank bevonására. Pár perc alatt elintézhető a művelet bárkinek, aki Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezik. Az alábbi pontokban szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat, lépéseket a khr lekérdezés online menetével kapcsolatban:

Az adatokat az „Ügyintézés indítása” gomb megnyomásával lehet kezdeményezni. Az Ügyfélkapuba történő belépés után, az igénylőlap (IForm) automatikusan kitöltődik a személyes Ügyfélkapuban nyilvántartott, az adatszolgáltatáshoz szükséges személyes adatokkal. Az IFormon megjelenő személyes adatok nem módosíthatók!

A BISZ Zrt. adatkezelési tájékoztatójának megismerése és elfogadása után választani kell kézbesítési módot. A Saját Hiteljelentést az igénylés során kiválasztott módon fogják kiszolgáltatni. Ez lehet az igénylő Ügyfélkapujában található értesítési tárhelyre történő kézbesítés, vagy postai úton az IForm-on megadott postacímre. A gyorsabb ügyintézés érdekében javasoljuk az értesítési tárhelyre történő kézbesítést.

1. lépés: „A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) lekérdezése az Ügyfélkapun keresztül történő online folyamatának” első lépése a magyarország.hu oldalra való belépés. Ezt követően folytatható az adatlekérdezés folyamata az Ügyfélkapun belül.

2. lépés: A bal oldalon ki kell választani a „Közigazgatás” vagy „Jog” lehetőséget. Ez általában az oldal navigációs menüjében vagy „Eszközök”, vagy „Szolgáltatások” részben található. Ezután folytathatjó a KHR lekérdezésének folyamata az adott menüpont alatt.

3. lépés: A keresőmezőbe a „Saját hiteljelentés” kifejezést beírva, majd az Enter vagy a Keresés gombot megnyomva tovább lép.

4. lépés: Ügyintézés indítása

5. lépés: tetszőleges ügyfélkapu belépés kiválasztása

6. lépés: Az adatkezelési tájékoztató elfogadása és az ügyfélkapus értesítő kiválasztása. Általában ebben a lépésben megjelenik az adatkezelési tájékoztató vagy felugró ablak, amelyben el kell fogadni az adatkezelési feltételeket.

7. lépés: Kitöltés befejezése gombbal véglegesítés és beküldés

8. lépés: Beküldés folytatása gomb kiválasztása

9. lépés: Sikeres beküldés. Az eredmény elérhető lesz a tarhely.gov.hu oldalon, a Beérkező üzenetek résznél.

A kapott azonosítóval hivatkozhat a beküldött állományra.

A sikeres beküldés ténye és az érkeztetési szám a magyarorszag.hu portál Profil menüpontjában, az Eseménynaplóban bármikor megtekinthető.

Az elküldött dokumentum adatai a tarhely.gov.hu oldalon, az Elküldött mappában is megtekinthetőek, a küldéstől számított 30 napon belül.

Tudtad, hogy nem minden banknál ér ugyanannyit a pénzed?

Az egyes bankok bírálati gyakorlata teljesen eltér egymástól, ezért mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulnod, hogy a legtöbbet hozhasd ki a pénzedből!

Naprakészen ismerem az összes bank ajánlatát, szakértelemmel állítom össze az igénylő csomagot, prezentálva a három legkedvezőbb ajánlatot számodra, amelyekből Te választhatod ki a neked legmegfelelőbbet! Én pedig végig fogom a kezed a teljes hitelügyintézési folyamat alatt!

Ha engem választasz, extra kedvezményekben lehet részed, és zöldfolyosós ügyintézést biztosítok a legtöbb banknál, profi, kipróbált ügyintézői csapattal!

Ügyintézői szolgáltatásom számodra a kapcsolatfelvételtől a hitelfolyósításig 100%-ban ingyenes!

Kérj most ingyenes hitelügyintézést az alábbi gombra kattintva: