Sok helyen felröppent a hír a médiában, hogy 2024 január 1-től 10%-os önerővel lehet vásárolni ingatlant. Szokás szerint a tájékoztatás – ahogy mondani szokás- nem teljeskörű, ugyanis a híresztelésekkel ellentétben ez a lehetőség nem elérhető bárkinek. Nézzük meg, hogy egyáltalán kik azok akik élhetnek ezzel a lehetőséggel. Az alábbi pontokban foglalt feltételek mindegyikének teljesülnie kell:

 • Az igénylőknek házasoknak kell lennie
 • A házaspár egyik fele sem tölthette be még a 41 éves kort
 • A házaspár egyik tagjának sem volt sem a múltban, se ma jelenben nincs lakóingatlanban 50%-ot elérő tulajdonjoga
 • (az előző kitétel alól egyetlen kivétel van, amennyiben van / volt ugyan 50%-ot elérő ingatlan tulajdona, de az özvegyi joggal (haszonélvezettel) terhelt).

Ha a fenti pontok mindegyikének megfelel az igénylő, akkor a következő módon (és csakis így) szükséges a korábbi ingatlantulajdon nem léte céljából egy földhivatali igazolást kérni. Fontos, hogy az eljárás illetékköteles és a bizonyítványt a Lechner Tudásközpont állítja ki. A szükséges „Ingatlantulajdon fennállásáról szóló hatósági bizonyítvány” ingatlanügyi hatóságtól díj ellenében (jelenleg 3.000 Ft, soron kívüliség esetén 13.000,- Ft) kérhető, mely díjat az ügyfélnek a Lechner Tudásközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 10032000-00332921-00000062 számú számlájára történő átutalással kell teljesíteni.

 • A kérelmi formanyomtatványt az ügyfél https://www.foldhivatal.hu/ci/eurlap/ifszhbkiktszsz weboldalról tudja letölteni az adatok kitöltését követően a „Nyomtatvány készítése” funkciógombbal.
 • A generált formanyomtatványt nyomtatás után az adósoknak alá kell írniuk.
 • Az aláírt kérelmi formanyomtatványt vagy személyesen vagy postai úton (elektronikusan nem lehetséges!) el kell juttatniuk a Lechner Tudásközpontba:
  – postán: Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft, 1114 Budapest, Pf.: 566
  – személyesen: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5.

Tudtad, hogy nem minden banknál ér ugyanannyit a pénzed?

Az egyes bankok bírálati gyakorlata teljesen eltér egymástól, ezért mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulnod, hogy a legtöbbet hozhasd ki a pénzedből!

Naprakészen ismerem az összes bank ajánlatát, szakértelemmel állítom össze az igénylő csomagot, prezentálva a három legkedvezőbb ajánlatot számodra, amelyekből Te választhatod ki a neked legmegfelelőbbet! Én pedig végig fogom a kezed a teljes hitelügyintézési folyamat alatt!

Ha engem választasz, extra kedvezményekben lehet részed, és zöldfolyosós ügyintézést biztosítok a legtöbb banknál, profi, kipróbált ügyintézői csapattal!

Ügyintézői szolgáltatásom számodra a kapcsolatfelvételtől a hitelfolyósításig 100%-ban ingyenes!

Kérj most ingyenes hitelügyintézést az alábbi gombra kattintva: