A mostani magas és tovább emelkedő kamatkörnyezetben a banki lakáshitelek vonzó alternatívája lehet a Fundamenta által ajánlott olcsónak számító lakáshitel azoknak, akiknek jövőbeni lakáscélú terveik vannak és hajlandóak lakáscélú megtakarítást indítani.

A Lakáskassza három megtakarítási formát ajánl attól függően, hogy mi a célunk:

 • Otthonteremtő számla
 • Gyarapodó számla
 • Gyerekszámla

Az Otthonteremtő számlát azoknak ajánljuk, akik a jövőben lakást szeretnének vásárolni vagy felújítani, korszerűsíteni, és várhatóan hitelfelvételre is szükségük lesz.

Ez a konstrukció a futamidő végén egy igen kedvező hitelkamatú lakáshitel felvételét biztosítja. A megtakarítás után jár a betéti kamat (0,1%) és a kamatbónusz (5%), ami kiegészíthető fix kamatozású lakáskölcsönnel, melynek kamata a választott módozattól függően 3,9-4,9% között van. Nagy előny tehát, hogy már most, a megtakarítás elindításakor pontosan lehet kalkulálni, a megtakarítás és a majdani hitel minden paramétere is ismert, így teljes mértékben előre tervezhető, akár 1-2 évtizedre is.

 • Négy megtakarítási idő közül lehet választani a legrövidebb 4 év 10 hónap a leghosszabb 10 év 5 hónap
 • A kiutalási idő 2 hónap
 • Minimum 20.000 Ft/hó megtakarítással elkezdhető
 • Maximum 100.000 Ft-ot lehet megtakarítani havonta szerződésenként. Ez esetben 40.000.000 ft a szerződéses összeg. Ha ennél több hitelre van szükség, akkor lehet több szerződést kötni
 • A megtakarítási bónusz a futamidő és megtakarított összeg függvényében 7,5% és 12,5% között lehet az éves megtakarításra vetítve
 • A kapcsolódó hitel kamata 3,9 – 4,9% között van, ami fix a teljes futamidő alatt.

 

A Gyarapodó számla azoknak ajánlott inkább, akik elsősorban megtakarítani szeretnének, ily módon fontosabb a betéti kamat mértéke, mint a hozzá kapcsolódó hitel kamata, bár az 5,5%-os garantált kamat is igen kedvező. Különösen, ha megnézzük, milyen kamattal lehet ma hozzájutni egy piaci lakáshitelhez.

Ennek a konstrukciónak a lényege a magasabb kamatbónusz elérésének lehetősége, ami 22,5% is lehet a betéti összeg és futamidő függvényében, továbbá 50.000.000 Ft -ot is jelenthet lakáscéljának megvalósítására fix 5,5% hitelkamattal a futamidő végén.

 • Öt megtakarítási idő közül lehet választani, ahol a legrövidebb 6 év 8 hónap a leghosszabb 16 év 7 hónap
 • A kiutalási idő 2 hónap
 • Már havi 10.000 Ft megtakarítással is lekezdhető
 • Maximum 100.000 Ft lehet a havi megtakarítási összeg ezen számla esetén is.
 • A megtakarítási bónusz a futamidő és megtakarított összeg függvényében 5% és 22,5% között lehet az éves megtakarításra vetítve
 • A kapcsolódó hitel kamata a futamidő végén végig fix 5,5%.

 

A Gyerek Lakásszámla egy kitűnő lehetőség arra, hogy már időben gondoskodjunk gyermekünk jövőbeni terveinek támogatásáról.

Ez a megtakarítás hosszútávú és biztonságos, segítség lehet gyermeke jövőbeni lakásvásárlásához. Akár már a gyermek születését követően el lehet kezdeni.

 • A megtakarítási idő fixen 199 hónap, azaz 16 év 7 hónap
 • Minimum 20.000 Ft maximum 100.000 Ft havi megtakarítás lehetséges szerződésenként.
 • A megtakarítási bónusz 30% az éves megtakarítás összegére vetítve
 • A kölcsönkamat mértéke fix 5,5%

Minden esetben igaz, hogy az elhelyezett betétek az OBA (Országos Betéti Alap) által biztosítottak, tehát biztonságos megtakarítási formáról beszélünk.

A Fundamenta 2023. január 16-ig tartó akciói most még kedvezőbb lehetőséget kínálnak. Erről korábbi blogcikkünkben írtunk.

Tipp: Ahhoz, hogy valóban ki tudjuk aknázni az ezekben a kedvezményekben rejlő lehetőséget, érdemes rövidebb távú megtakarításban gondolkozni.

 

A most futó akciókon túlmenően pedig bármelyik fenti számlacsomag biztonságos megtakarítást jelent, mellyel akár már kis összegtől (10.000 Ft-tól) elkezdhető az öngondoskodás.

Mindezek mellett mégis a legnagyobb előnye ennek a megtakarítási formának a lakáshitel felvétel oldaláról van.

Nézzünk egy példát arra, milyen az, amikor valaki a jelenlegi banki hitelét szeretné kiváltani később és már most befixálja a kamatot:

Használt lakás vásárláshoz ügyfelünk 10.000.000 Ft piaci hitelt vett fel 20 évre 10 éves kamatperiódussal. Hitelének a kamata 8.30%, havi törlesztője 86.386 Ft.

Fundamenta táblázat

Velünk konzultálva a hitel felvételével egyidőben kötött egy Fundamenta Otthonteremtő csomagot 8 év 4 hónapra, 31.000 Ft havi megtakarítással 7.750.000 Ft szerződött összegre.

Az alábbi táblázat és grafikon azt mutatja, hogyan alakulnak a havi törlesztőrészletek és futamidő a kamatfixáló konstrukciónak megfelelően.

Fundamenta táblázat
Fundamenta táblázat
Fundamenta táblázat

Mit jelent ez?

Azt, hogy ügyfelünk, amikor elérkezik a 10 éves kamatperiódus váltáshoz szabadon dönthet arról, hogyan tovább, nem függ a későbbi kamatváltozástól, hiszen jó előre befixálta a Fundamenta hitelének a kamatát 4,2%-ra. Úgy működik ez, mint egy opció (kvázi biztosítás): ha az akkori (8 év 4 hónap múlva) kamatkörnyezet kedvezőtlenebb (hasonló a maihoz), akkor él a lehetőséggel és 4,2%-os kamaton kiváltja a most 8,3%-on felvett hitelét. Ha ha az akkori kamatok hasonlóak a 4,2%-os, Fundamenta által ajánlott hitelnél, vagy kedvezőbbek (esetleg az ügyfél a hitelét idő közben kiváltotta és egy kedvezőbbre cserélte), akkor egyszerűen nem él a hitelfelvétel lehetőségével, csak az összegyűjtött megtakarításokat veszi fel a kamatokkal és bónuszokkal együtt. Ezt vagy betörleszti a folyó hitelébe, vagy bármilyen más éppen aktuális célra felhasználhatja.

A Fundamenta megtakarítási időszak lejáratáig fizeti a hitel törlesztőjét plusz a megtakarítást (86.386 Ft + 31.000 Ft, azaz  117.386 Ft), majd a két hónap kiutalási idő alatt csak a meglévő hitelének összegét (86.386 Ft). Kiutalás után betörleszti a teljes összegyűjtött összeget a bónuszokkal és kamatokkal együtt a hitelbe és a fennmaradó teljes hitelösszeget kiváltja egy jóval kedvezőbb Fundamenta hitelre, így a törlesztőrészlete (86 386 Ft helyett 66 573 Ft lesz). Ráadás bónuszként még a hitelének teljes futamideje is lerövidül (240 hónap helyett 179 hónapra: 20 helyett ~ 15 év) és ami talán a legizgalmasabb:

3,7 M Ft-tal kevesebbet fog összeségében visszafizetni, mint ha az eredeti hitelét végig, 20 évig fizette volna! (*feltételezzük, hogy a 10 éves kamatperiódus végén nem változna jelentősen a banki kamat, 20 évig közel azonos kamattal számolunk a felvett banki hitel esetén).

Ez olyan, mintha a banki hitele a teljes futamidő alatt 5,83% lenne.

 

Mindezt pusztán azért, mert úgy döntött, hogy most, az elején hajlandó többet kifizetni havonta a megtakarítás összegével, mintha csak a hiteltörlesztőjét fizetné.

De arra is lehetősége van, hogy úgy dönt, nem törleszti be a pénzt, hanem szabadon felhasználja másra (felújításra, másik ingatlan vásárlásra stb.), vagy csak a megtakarítási részt használja ki és a hitelt nem veszi igénybe.

További kedvező lehetőség, hogy ha nem szeretné a teljes hitelösszeget felvenni, lehetősége van adóstárs bevonása mellett 2 M Ft-ot teljesen szabad felhasználásra felvenni ugyanazon -a már most az elején befixált- kedvező kamaton. Ráadásul ehhez nem szükséges közjegyzői okirat és jelzálogjog bejegyzés sem. A legrosszabb hitelkamat, amit a Fundamenta jelenleg ajánl 5,5%, a legkedvezőbb pedig 3,9%. Ez bármilyen kamatkörnyezetben kiugróan jónak mondható egy kvázi személyi kölcsönre (még a 2020-2021-es arany évek időszakában is 6%-nál kezdődtek a legjobb személyi kölcsön kamatok!).

A legfontosabb előnye a terméknek, hogy az ügyfélnek megvan a szabadsága arra, hogy Ő döntsön és ne a körülmények!

A tájékoztatás természetesen nem teljeskörű. Ha felkeltette érdeklődésedet, keress bennünket egyéni konzultációra!

Tudtad, hogy nem minden banknál ér ugyanannyit a pénzed?

Az egyes bankok bírálati gyakorlata teljesen eltér egymástól, ezért mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulnod, hogy a legtöbbet hozhasd ki a pénzedből!

Naprakészen ismerem az összes bank ajánlatát, szakértelemmel állítom össze az igénylő csomagot, prezentálva a három legkedvezőbb ajánlatot számodra, amelyekből Te választhatod ki a neked legmegfelelőbbet! Én pedig végig fogom a kezed a teljes hitelügyintézési folyamat alatt!

Ha engem választasz, extra kedvezményekben lehet részed, és zöldfolyosós ügyintézést biztosítok a legtöbb banknál, profi, kipróbált ügyintézői csapattal!

Ügyintézői szolgáltatásom számodra a kapcsolatfelvételtől a hitelfolyósításig 100%-ban ingyenes!

Kérj most ingyenes hitelügyintézést az alábbi gombra kattintva: