Babaváró hitel igényléséhez elengedhetetlen, hogy a házaspár legalább egyik tagja rendelkezzen az OEP által kiadott megfelelő tartalmú és törvényi hivatkozású igazolással. Ennek hiányában a babaváró hiteligénylés nem adható be. Ezzel igazolja a házaspár egyik tagja, hogy legalább 3 éve egyfolytában biztosítotti státuszban van (azaz rendelkezik bejelentett munkahellyel, legyen az alkalmazotti vagy vállalkozói munkaviszony). Az igazolásra való jogosultsághoz 3 év folyamatos biztosítotti jogviszony szükséges (maximum 30 nap megszakítással egyhuzamban), melyből az utolsó 90 napnak magyarországi biztosítotti jogviszonynak kell lennie. Segítségképpen leírom, mi az igazolás kikérésének pontos menete, hogy ezzel is megkönnyítsem a babaváró hitelt igényelni szándékozók dolgát:

1. epapir.gov.hu oldalon ügyfélkapus felhasználónévvel és jelszóval be kell lépni

2. Ha megjelennek az adatok, kiválasztani a témacsoportot -> Kormányhivatali ügyek

3. Ügytípusból kiválasztani: Egészségbiztosítási pénztári feladatok

4. Címzett: Állandó lakhely szerinti megyeszékhely járási hivatalát kell kiválasztani

5. Levél tárgya: Babaváró hitel igényléséhez szükséges biztosítási jogviszony igazolása

6. A levél szövegében saját szavaiddal írd le, hogy kéred az igazolás kiállítását és a megadott címre történő postázását (ne feledd megadni a címet, ahova kéred az igazolást), de feltétlen írd bele, hogy elektronikusan is kéred megküldeni (elektronikus hitelesítéssel) az iratot

7. Be kell csatolni a kitöltött, aláírt formanyomtatványt, amit ide kattintva tudsz letölteni.

Tudtad, hogy nem minden banknál ér ugyanannyit a pénzed?

Az egyes bankok bírálati gyakorlata teljesen eltér egymástól, ezért mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulnod, hogy a legtöbbet hozhasd ki a pénzedből!

Naprakészen ismerem az összes bank ajánlatát, szakértelemmel állítom össze az igénylő csomagot, prezentálva a három legkedvezőbb ajánlatot számodra, amelyekből Te választhatod ki a neked legmegfelelőbbet! Én pedig végig fogom a kezed a teljes hitelügyintézési folyamat alatt!

Ha engem választasz, extra kedvezményekben lehet részed, és zöldfolyosós ügyintézést biztosítok a legtöbb banknál, profi, kipróbált ügyintézői csapattal!

Ügyintézői szolgáltatásom számodra a kapcsolatfelvételtől a hitelfolyósításig 100%-ban ingyenes!

Kérj most ingyenes hitelügyintézést az alábbi gombra kattintva: